ru.gif Russian en.gif English 

When did you start applying DST for oncologic treatment? 
Dissymmetric (Anisotropic) Therapy (DST) of malignant neoplasms 

  1. I have acquainted with your works about dissymmetric therapy (DST). I sent some questions and received answers from the "administrator of DST project". Who is this person? 
    Answer: The "administrator of DST project" is not a particular person, but it is a team of people which initiatively work on learning and using of the dissymmetric therapy in medical practice.
    They are scientists-researchers, practice doctors, patients from different countries which were persuaded of DST efficiency, technical specialists, investors which are financing this research and many others.
    I am bound to them for corroboration I receive from them in my science work. I would not be able to make research and get practice result on dissymmetric therapy (DST) without their help. Thus, you receive answers from people which belong to the group named as "administrator of DST project".

  2. When did you start applying DST for oncologic treatment? 
    Answer: First studies of pharmaceutical substances which, according to my theory, help in treatment of oncologic diseases have started in 1986. I had my first patients receiving DST treatment as early as in 1992. (Please refer to statistical data in section "Treatment results" on www.dst-patient.com.)

  3. What kind of studies of DST medicines have been carried out up to this moment?
    Answer: 1. Acute and chronic toxicity. 2. Specific activity.
    3. Characteristic comparison with medicines used in chemotherapy. 4. Mechanism of action. 5. Influence of medicine on homeostasis. 6. Other researches. In order to see the results of studies please refer to Section "Scientific data".

  4. Where have you studied DST medicines? 
    Answer: 1. The laboratory of digital pharmacology "Harlan" 2. The research laboratory of the University of Tel Aviv (Israel) 3. The laboratory of experimental pathology of Sklifosovsky Scientific Research Institute (Russia) and ITEB RAN. One of the medicines used in DST-therapy has been approved by FDA for medical use in USA for other applications.

  5. Where can one get medicines used in DST? 
    Answer: Please refer to our website www.dst-patient.com.

  6. Why medicines used in DST have not been registered so far? 
    Answer: The timeframe from initial research to registration stage takes 10-15 years and costs tens of millions of US dollars. In absence of necessary financing all studies are carried out at a slow rate.

  7. Have you approached any pharmacological companies for marketing DST medicines?
    Answer: Yes, I have. Currently we are preparing necessary application documents which is a beginning of a long and expensive process.

  8. How do patients feel during DST treatment?
    Answer: General conditions are getting better, pain syndrome is suppressed, and appetite improves. Vomiting and nausea symptoms are generally leveled after treatment course.

  9. Can one apply DST in combination with other treatments?
    Answer: Yes, it can be applied with chemo-, x-ray-, radio-, antibiotic, and hormone-therapy.

  10. Do you have to inject DST?
    Answer: DST medicines are produced in the form of capsules and solutions and applied orally. In some cases, depending on a cancer type, they should be used in a form of microclyster or suppositories. Because the researches have not been completed yet, there is no injection form of DST medicines.

  11. What are the directions for DST use?
    Answer: Please refer to our website www.dst-patient.com.

  12. What kinds of oncologic diseases and at what stage are treated with the maximum effectiveness?
    Answer: DST is the most effective at cancer of rectum, stomach, prostate, and non-Hodgkin's lymphoma. You can find more detailed at www.dst-patient.com in Section "Treatment results".

  13. Can one receive a personal consultation for a specific case?
    Answer: Please refer to our website www.dst-patient.com.

  14. In your book "Cancer is curable" you describe new medical technologies that can improve efficiency of DST in treatment of oncologic diseases. Why don't you use them?
    Answer: So far only several studies of DST method's safety and efficiency have been completed. In order to use nano-dialysis technology and impulsive therapy in oncology we need more time and financial resources.

  15. Are there any side effects?
    Answer: So far no side effects have been detected.

  16. Are there any publications or reports on DST method? 
    Answer: In addition to three published scientific books, DST materials have been presented at International Conference in Oncology (Yekaterinburg, Russia, 2001) and at International Conference in Biotechnologies (Tel Aviv, Israel in 2003).

  17. When can a patient see the actual results demonstrating DST effectiviness?
    Answer: As a general rule, the first results can be observed in 3-4 weeks and depends on a type and a stage of a disease.

  18. Does DST have an anesthetizing effect?
    Answer: In general, pain disappears completely or is significantly reduces after 1-2 weeks of treatment. If a patient has already begun to use narcotic pain killers he or she usually stops using them. 

  19. How toxic are DST medicines?
    Answer: Medicines used in DST are low-toxic. LD 50 makes 400 to 4000 mg per 1 kg of weight. In comparison with medicines used in chemotherapy DST toxicity is very low. For example, in comparison with Doxorubicine the toxicity is dozens of times lower. For further information, please refer to Section "Scientific data" of the website www.kutushov.com.

  20. Is there any special health service (nursing) needed for DST treatment?
    Answer: No. The treatment is carried out at home and does not require any special training. DST medicines are used in a form of drinks and capsules. On occasion, when microclysters are prescribed, a patient might use a help of one person.

  21. How long is a treatment course?
    Answer: The duration of the first course of DST treatment is four months. Subsequent (supporting) courses last one or two months once a year. For more detailed information, refer to the website www.dst-patient.com (Section "Answers to patients' questions").

  22. My husband suffers from stomach cancer, stage 4. Can you guarantee positive treatment results?
    Answer: No, I can't. Positive treatment results depend on many factors such as previous treatment, general condition, etc. I can only give you information about effectiveness of DST treatment in similar cases. Also I can give my own opinion how effective might be my therapy in your husband's case.

  23. You are performing an open demonstration of your treatment experiment against Neohodzhinskaya lymph with a patient from Belarus. Is it an advertisement of DST therapy?
    Answer: Experiment was started by initiative of Administrator of site Rak.by.

  24. Are you personaly occupy with the treatment by your therapy?
    Answer: No. I'm aren't, First, the medicines are not yet approved by Russian Ministry of Health. Second, because of high scientific workload I do not have any time for being a practicing doctor. Other doctors familiar with my method can answer any question that comes up during treatment.

Copyright © 2005-2010 Kutushov.com, Powered by Pavel Saparov